El sector de l'automoció va alertar ahir que la incertesa sobre el vehicle elèctric i les restriccions als cotxes de més edat en algunes ciutats impacta de manera negativa en la venda de vehicles i ha demanat una política d'ajudes clara i una regulació homogènia a tot Espanya.

Aquestes preocupacions van centrar les intervencions dels principals representants del sector que van participar en el fòrum «Present i futur de l'Automòbil. Les veritats de l'automoció, avui», celebrat al Palau de Congressos de Barcelona i organitzat per la patronal catalana d'automoció Fecavem.

Dubtes sobre les tecnologies

El president de Volkswagen Group Espanya Distribució, Francisco Pérez, va assegurar que els consumidors espanyols estan endarrerint la decisió de si han de canviar de cotxe a causa dels dubtes sobre les noves tecnologies, un nivell d'incertesa que, va afirmar, és més alt que en altres països d'Europa. «S'ha generat molt soroll i hi ha dubtes sobre quin cotxe comprar. I la situació política, a més, no ajuda», va subratllar. De la seva banda, el president de la patronal espanyola dels concessionaris, Faconauto, Gerardo Pérez, va criticar la política de la Comissió Europea en matèria d'electrificació del parc de vehicles perquè considera que va massa ràpid, amb el que acaba per «bloquejar» als ciutadans que volen comprar. El 27,85% del parc de turismes i tot-terrenys a Catalunya no tenen distintiu ambiental i a partir de l'1 de gener no podran circular per la Zona de Baixes Emissions de Barcelona, segons les xifres de Faconauto i basades en dades de la DGT.