El Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona celebrarà els dies 15 i 17 d'octubre la Setmana Mundial del mediador, que enguany arriba a la 45a edició. L'objecte de la Setmana Mundial és divulgar davant la societat en general, així com davant les autoritats i les institucions asseguradores, les funcions del mediador d'assegurances, la seva importància social i econòmica, i la seva necessitat en el món actual.

En aquest sentit, des del Col·legi s'explica que el seu objectiu principal és destacar la professionalitat de l'agent i del corredor d'assegurances, i despertar en el consumidor la necessitat de demanar el seu assessorament en tot allò que representa la contractació de qualsevol mena d'assegurança.

La Setmana Mundial va instaurar-se en el V Congreso Panamericano de Productores de Seguros -organitzat per COPAPROSE- celebrat a Madrid el mes de maig de 1974. En aquest congrés va aprovar-se una moció que establia la creació de la Setmana Mundial dels Productors d'Assegurances, que tindria lloc del 22 al 27 d'octubre de cada any, en commemoració de la Primera Reunión Mundial de Productores de Seguros (Buenos Aires, 22 al 27 d'octubre de 1972) i de la Carta de Buenos Aires. A l'esmentada moció, efectuada pel consell director de COPAPROSE (Confederación Panamericana de Productores de Seguros), va adherir-s'hi el BIPAR (Bureau International des Producteurs d'Assurances et de Réassurances), per acord del seu comitè de direcció, amb la qual cosa la celebració d'aquesta setmana va adquirir caràcter mundial.

El Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona sempre s'ha sumat a aquesta iniciativa i cada any acull la Setmana Mundial per mantenir vius i vigents aquests objectius. Durant aquest esdeveniment s'organitzen diversos actes amb una àmplia difusió als diferents mitjans informatius, destinada a donar a conèixer la tasca, personalitat i professionalitat del mediador d'assegurances col·legiat.

Aquest any el Col·legi ha organitzat uns actes centrals els dies 15 i 17 d'octubre. Una de les activitats més destacades serà el dia 15, a les 6 de la tarda, a l'hotel Carlemany de Girona amb la conferència que sota el títol «El control de la validesa de les clàusules en els contractes d'assegurança» oferirà una de les veus més reconegudes en aquest àmbit com és Elena Boet Serra, doctora en Dret, professora titular de Dret Mercantil de la Universitat de Girona i magistrada suplent a l'Audiència Provincial de Barcelona.

Boet, que és autora del llibre Ley de contrato de seguro, con jurisprudencia, concordancias y comentarios, és una àmplia coneixedora de les legalitats del món de les assegurances i, segons consta en la salutació del president del Col·legi, Jordi Triola en el programa de mà editat per aquest any, «ens donarà una visió en primera persona de les interpretacions jurídiques del complet contracte d'assegurança». Posteriorment a la intervenció de la doctora Boet tindrà lloc un col·loqui entre tots els assistents i com a cloenda un còctel.

L'acte institucional se celebrarà el 17 d'octubre, a partir de les 7 de la tarda, a l'AC Hotel Palau de Bellavista de Girona. L'esdeveniment s'iniciarà amb l'entrevista que el periodista i vicepresident de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Jordi Grau, farà a Santi Carulla, cantant del mític grup Los Mustang en la qual parlaran sobre «la banda sonora de tota una vida». Acte seguit està previst que tingui lloc el lliurament de diplomes del curs Superior d'Assegurances 2018-2019, així com el tradicional homenatge als mediadors veterans.

A partir d'1/4 de 9 del vespre es farà la presentació de la sintonia del Col·legi que porta per títol Hi Som! i seguidament el lliurament del Premi Sol.

La 45a Setmana Mundial del Mediador d'Assegurances es tancarà amb un còctel per a tots els assistents.