Un dels actes que configuren la celebració de la Setmana Mundial del Mediador d'Assegurances és la concessió de l'anomenat Premi Sol que, aquest any, arriba a la trentena edició. Des de 1990 el Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Girona atorga aquest guardó l'entitat, organisme o institució d'àmbit nacional o internacional que s'hagi destacat per la seva tasca d'enfortiment i defensa de la figura del mediador col·legiat i en les seves relacions amb el nostre Col·legi. Segons s'explica des del Col.legi i tal com s'assenyala a les bases del premi a la revista col·legial corresponent al segon trimestre, s'han publicat els finalistes que optaran al Premi Sol 2019. Concretament, en aquesta edició els finalistes que opten a rebre el premi són: Axa, Pool Español de Riesgos Medioambientales i Consorci per a la Normalització Lingüística.

El lliurament tindrà lloc el pròxim 17 d'octubre, durant l'acte institucional de la 45a Setmana Mundial del Mediador d'Assegurances. La cerimònia serà a 2/4 de 9 de la nit durant la gala que es farà a l'AC Hotel Palau de Bellavista.

L'any passat el premi Sol va recaure en l'empresa DKV Seguros, els responsables de la qual van rebre el guardó de mans de Jordi Triola, president del Col·legi de Mediadors d'Assegurances. La llista de guanyadors d'aquest premi és molt llarga i només en una edició es va declarar desert, en concret l'any 2000. El primer guanyador va ser la firma Cresa-Grup Allianz-RAS. Durant aquestes trenta edicions els noms que integren la relació de guanyador ja demostren la importància i el prestigi que té el Premi Sol. Entre les empreses que s'han fet amb aquest reconeixement hi ha per exemple FIATC, Generali, Plus Ultra, Winterthur, Reale Assegurances, Liberty Serguros, Mapfre, Vitalicio o Sabadell Grup Assegurador. Altres guanyadors han estat el Consorcio de Compensación de Seguros, l'Agrupación Convencio RC Corredores, el Consejo General de los Colegios Mediadores de Seguros, la Real Acamedia Española o la Mútua de Propietaris, entre d'altres. El relleu a aquesta llarga llista es desvetllarà el dia 17 durant l'acte institucional de la Setmana Mundial.