El consum elèctric a Catalunya registra un descens del 4,3% pel que fa a la demanda prevista aquest divendres, en què està tenint lloc una vaga general que han convocat la Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC).

Segons dades que ha facilitat Red Eléctrica de España (REE) a Europa Press, el descens en la demanda elèctrica durant els períodes horaris de les 11.00 hores a les 13.00 ha arribat a ser del 5%, tot i que la mitjana en el que va de jornada se situa en aquest 4,3%.

Aquesta dada mitjana de caiguda en la demanda elèctrica és força inferior al que es va registrar en l'última vaga general que es va celebrar a Catalunya, que va tenir lloc el 3 d'octubre del 2017, l'endemà passat de la celebració del referèndum independentista, i en la qual el consum va caure un 10,5% durant tot el dia.

També se situa molt per sota del descens en el consum elèctric del 18% que va tenir lloc a Catalunya el 14 de novembre del 2012, quan es va celebrar l'última vaga general amb caràcter nacional.

Per la seva banda, la Generalitat de Catalunya ha xifrat en un 10,1% la caiguda del consum elèctric que s'ha registrat aquest divendres en comparació amb el de dijous, i aquest consum se situa a nivells de la vaga general del 2010 i del 3 d'octubre del 2017, segons el Govern.