El vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, es va mostrar «perplex» que «no hi hagi més producció d'energia solar a Espanya», i en especial a la Comunitat Valenciana, ja que ajudaria a rebaixar «les factures de la llum» i generaria llocs de treball. Segons va explicar, les petites i mitjanes empreses podrien impulsar amb «coneixement i suport financer» aquesta producció energètica des d'habitatges particulars treballant en l'aïllament i generant energia.

Timmermans es va pronunciar així en una conferència a la seu de l'agència europea de l'Euipo, a Alacant, a la qual va assistir el president de la Generalitat, Ximo Puig. El vicepresident de la Comissió Europea va manifestar que l'energia eòlica i la solar «ja és més barata que la tradicional» i va incidir que «no hi ha manera de comprendre perquè el canvi no es fa més ràpid».

Timmermans va reconèixer que les companyies «tenen raó» quan diuen que en la transició caldrà mantenir dos sistemes i que es requereix d'una inversió «ingent» que en aquests moments no existeix.