La nord-americana JP Morgan Chase és una de les institucions financeres més longeves del món, ja que va néixer el 1799, a partir de la fusió de JP Morgan i la Chase Manhattan Corporation. Amb un volum d'actius gestionats per sobre de 2 bilions de dòlars (superior al PIB espanyol) i un valor en borsa que frega els 350.000 milions de dòlars, és la primera institució bancària dels Estats Units.

Morgan Stanley és un altre dels grans de la banca d'inversió, nascut en aquest cas el 1935, després de la Gran Depressió, a causa dels canvis legislatius sorgits arran d'aquesta, que van obligar a la separació de la banca comercial i la banca d'inversió als Estats Units. L'entitat va tenir una forta expansió als anys vuitanta i noranta, obrint diverses sucursals al llarg dels cinc continents. La Gran Recessió, amb el seu punt culminant, en l'apartat financer, entre els anys 2007-2009, va fer trontollar aquest gegant, de manera que la Reserva Federal nord-americana va restringir la seva activitat a la banca comercial.

Goldman Sachs és una de les entitats més conegudes, en part, per col·locar molts dels seus directius a llocs clau d'importants organismes, com Henry Paulson i Fischer Black, secretaris del Tresor nord-americà (el segon va ser premi Nobel d'Economia), Mario Monti i Romano Prodi, primers ministres a Itàlia (el segon, també president de la Comissió Europea), o el president del BCE, Mario Draghi. Va ser fundada el 1869 per Marcus Goldman i va ser pionera en l'emissió de lletres de canvi no garantides. Amb la crisi financera, igual que Morgan Stanley, va viure seriosos problemes, fet pel qual va rebre l'autorització de la Reserva Federal per poder operar com a banc comercial.

Nomura Securities va ser fundada per Tokushichi Nomura II,just abans de la Restauració Meij (canvi en l'estructura política i social del Japó en el període comprès de 1866 a 1870). Amb el temps, els negocis van canviar i van incloure la fundació de borses de valors a Tòquio i Osaka. A l'octubre de 2008, Nomura va adquirir el negoci de Lehman Brothers a la regió d'Àsia Pacífic, incloent Japó, Hong Kong i Austràlia; convertint-se en el major banc d'inversió del món.