BBVA Research preveu que la inversió en habitatge residencial registri una moderació i creixi un 3,1% aquest any i un 3,9% el 2020, alhora que en la construcció estima un avanç del 2,9% i del 2,6%, respectivament. Així consta en l'informe «Situació Espanya» elaborat pel servei d'estudis de l'entitat, que rebaixa les previsions de creixement de l'economia espanyola a l'1,9% aquest any i al 1,6% el proper, i assenyala que la inversió en habitatge també mostrarà una moderació del creixement en el bienni respecte el previst fa tres mesos.

El servei d'estudis augura un augment de la inversió total en habitatge del 3,5% aquest exercici, que s'intensificaria fins al 3,9% el 2020, mentre que la construcció repuntarà un 2,9% el present any i l'avanç es moderaria al 2,6% el proper exercici.

Les previsions de BBVA Research apunten que els principals determinants de la formació bruta de capital fix en construcció mostraran una evolució favorable en el present bienni, encara que amb una mica menys de tracció que la prevista fa uns mesos.

Tot i la desacceleració observada, s'espera que l'economia segueixi creant ocupació, el que augura nous increments en la renda de les llars, al que se suma que les condicions de finançament continuen sent favorables per al sector.

Des del punt de vista de les llars demandants d'un habitatge, estima que el nou descens dels tipus d'interès es traduirà en baixos costos d'accés al crèdit, i des del dels inversors, creu que poden veure en l'habitatge un actiu amb rendibilitats una mica més atractives que altres productes.