25 de octubre de 2019
25.10.2019
Diari de Girona

Ryanair i sindicats reprenen la negociació de l'expedient d'ocupació

25.10.2019 | 00:21
Ryanair i sindicats reprenen la negociació de l'expedient d'ocupació

Ryanair i els sindicats tornen avui a la taula de negociació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà 432 treballadors, a causa del tancament de les bases de l'aerolínia irlandesa de Tenerife Sud, Gran Canària, Lanzarote i Girona previst per al pròxim 8 de gener. El 15 d'octubre passat es va iniciar aquest procediment de regulació d'ocupació col·lectiu amb la confirmació, per part de la companyia, del nombre total d'acomiadaments als sindicats dels tripulants de cabina (TCP), USO i Sitcpla, i dels pilots, Sepla, en tres reunions diferents, una amb Ryanair i dues amb les agències d'ocupació Crewlink i Workforce, contractades per l'aerolínia de baix cost. Del nombre total d'afectats, 327 corresponen a tripulants –220 d'ells contractats directament per Ryanair i 107 lligats a Workforce (85) i Crewlink (22)– i 105, a pilots. En el plantejament inicial de Ryanair, per bases, Tenerife Sud i Girona seran les més afectades, amb 100 acomiadaments a cadascuna d'elles, seguides de Gran Canària, amb 69, i Lanzarote, amb 58.

A diferència de la cita anterior, l'aerolínia ha permès l'assistència a la seva reunió amb els sindicats als representants de les agències d'ocupació contractades per ella, als quals va convocar aquest dimecres, explicava ahir la secretària de comunicació d'USO Ryanair, Lidia Arasanz.

Després de la trobada de la setmana passada, els representants sindicals van assegurar que faran «tots els possibles per frenar el procés o minimitzar al màxim les pèrdues d'ocupació».

Arasanz va confirmar que els sindicats segueixen amb el mateix plantejament davant la reunió de demà i el que demanen a la companyia és que «no es tanquin les bases i que no s'acomiadi ningú». En el cas que el tancament sigui irreversible, els representants dels treballadors sol·liciten que es recol·loqui totes les persones afectades en bases espanyoles.

En aquest sentit, va explicar que la companyia aèria irlandesa segueix contractant personal dins bases europees i espanyoles, i això hauria d'estar contemplat i, òbviament, «no acceptarem cap tipus d'acomiadament» mentre això passi. La documentació acreditativa de l'ERO rebut la setmana passada sembla indicar que les seves causes "no estan justificades", segons van assenyalar els representants dels TCP després de la primera reunió i a falta d'analitzar encara detingudament el seu contingut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook