El Consell de Ministres va aprovar ahir al matí un Reial decret que servirà per modificar la normativa vigent per a l'aplicació de les mesures del Programa de Suport 2019-2023 al Sector Vitivinícola Espanyol.

L'aprovació d'aquest Reial decret es produeix just una setmana després de l'entrada en vigor dels aranzels imposats pels Estats Units contra productes europeus com l'oli, el vi o els làctics per valor de 7.500 milions de dòlars (uns 6.900 milions d'euros) anuals.

En concret, es tracta de mesures per a la promoció d'aquests productes a tercers països, per a la reestructuració i la reconversió de vinyes -inclosa la replantació per motius sanitaris-, inversions, collita en verd i destil·lació de subproductes.

El ministeri d'Agricultura va ressaltar que aquest programa, finançat amb fons comunitaris, constitueix una eina fonamental per a la competitivitat de sector vitivinícola espanyol.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la ministra portaveu, Isabel Celaá, va ressaltar que Espanya és el principal exportador de vi, per la qual cosa tots els programes de suport al sector estan «molt ben utilitzats» i són «molt ben rebuts».