L'entitat Joves Pagesos i Ramaders de Catalunya (JARC) ha reclamat a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que inverteixi més fons en prevenció i gestió del territori, per tal que no es repeteixin els danys provocats per les fortes pluges que han afectat diverses comarques de Catalunya al llarg d'aquesta setmana.

Segons va informar l'entitat agrària fa uns dies en un comunicat, gran part d'aquests danys que s'han produït es podrien haver minimitzat si s'hagués fet una correcta gestió del territori, consistent en la neteja de rius, barrancs i torrents.

L'organització ha denunciat que porta gairebé una dècada reclamant a l'ACA que es faci càrrec d'aquestes tasques per evitar les inundacions que es produeixen cada any i que arran del canvi climàtic són més habituals i virulentes.

Més de 25 anys sense netejar

JARC també adverteix que hi ha afluents que fa 25 anys que no es netegen, fet que provoca que no tinguin capacitat per canalitzar l'aigua i que afecta els rius principals. D'altra banda, fonts del sindicat de Joves Agricultors han apuntat també que mantenir netes les lleres dels rius és essencial per tal de prevenir incendis ja que, si no, expandiran el foc a més velocitat.

Finalment, el cap sectorial d'Aigua i Regadiu de JARC, Quim Suñer, ha assenyalat que a més a més «els cursos bruts són un refugi per a la fauna salvatge, com els senglars, i provoquen un problema més».