El rànquing d'EU-Startups situa les catalanes Laura Urquizu i Mar Alarcón com dues de les 50 emprenedores més influents d'Europa.

El rànquing posa en valor el paper de les dones empresàries en un món majoritàriament format per homes. De mica en mica, el paper i la representació de les dones va guanyant terreny a la societat i al món empresarial en particular. Les més influents van ser escollides entre una selecció de 250 emprenedores. Per països destaquen el Regne Unit, un país que compta amb 19 de les 50 emprenedores, seguit d'Alemanya, amb 11, i França, amb 7, i la resta de països compten amb una o dues directives al rànquing. En el cas d'Espanya apareixen a la llista dues emprenedores catalanes: Laura Urquizu i Mar Alarcón.

Laura Urquizu destaca en aquest rànquing perquè és la directora general de Red Points, una empresa de software creada el 2014 on treballen més de 220 persones, amb més de 600 clients, i que es dedica a perseguir la pirateria i els productes falsificats per internet.

L'altra catalana és Mar Alarcón, que va fundar Social Car, fa 8 anys, una empresa que és líder a tot Espanya en lloguer de cotxes P2P (una plataforma de lloguer de cotxes entre particulars). Destaca al rànquing també per ser membre del consell de Barcelona Tech City, Adigital i mentora de Conector Accelerator.

Com que les dones encara no estan gaire representades en el món de l'emprenedoria i en els llocs de direcció de les empreses, segons EU-Startups, «queda molta feina per fer i és hora de donar llum a totes aquelles dones increïbles empresàries i inversores de tot Europa, un paper a vegades més que qüestionat per un món format majoritàriament d'homes».