Els aeroports europeus van registrar més d'un milió de vols el mes de setembre passat, la qual cosa suposa un increment del 0,3% en comparació amb el mateix mes del passat any, segons les dades fetes públiques per Eurocontrol que xifren en uns 13/14 minuts els retards registrats en enlairaments i aterratges.

L'informe indica que una fallada del sistema de comunicacions central francès va generar un alt nombre de retards en tots els centres de control francesos i en els estats veïns com són els centres de control de Londres i Madrid.

El clima (activitat convectiva, vents forts i tempestes elèctriques) va afectar les operacions a Viena, Barcelona, Marsella, Zagreb, Budapest, Karlsruhe, Madrid i el centre de control de Praga, així com Palma i l'aeroport de Barcelona. A més, una vaga del personal d'assistència en terra també va interrompre les operacions en l'aeroport de Schiphol.

Al setembre de 2019, el retard mitjà per vol en sortides de vols va ser de 14,4 minuts per vol, això suposa 0,4 minuts menys en comparació amb l'any passat. L'arribada tardana del vol o de la tripulació precedents va contribuir amb 6,8 minuts al retard mitjà dels vols al setembre d'aquest any.

Pel que fa a les arribades el retard mitjà per vol va ser de 13 minuts, la qual cosa suposa 0,5 minuts menys en comparació amb l'any passat. Respecte a la puntualitat, al setembre el 36,6% dels vols van partir en un marge de cinc minuts abans o després de l'hora de sortida programada el que suposa un augment d'un punt.