El cofundador i principal accionista d'Inditex, l'empresari gallec Amancio Ortega, elevarà avui la seva fortuna personal en 812,50 milions d'euros amb el cobrament del segon pagament del dividend aprovat per la companyia amb càrrec als resultats de l'exercici de 2018.

Després del primer pagament, abonat el 2 de maig, Ortega, que posseeix un 59,29% del capital d'Inditex i és el sisè home més ric del món (segons Forbes s'embutxacarà en total 1.626 milions d'euros per aquest concepte. La seva filla Sandra Ortega, que posseeix el 5,05% del capital del grup, cobrarà 69 milions d'euros, la mateixa xifra que va percebre al maig.

Inditex va aprovar el pagament d'un dividend de 0,88 euros bruts per acció amb càrrec a l'exercici fiscal 2018, el 17% més que l'abonat en l'exercici anterior i que suposa el repartiment entre els seus accionistes d'un total de 2.742 milions. Així, va elevar el seu pay out (percentatge del benefici destinat a dividends) del 50 al 60%.

En total, la companyia pagarà aquest any als seus accionistes en concepte de dividend més de 2.742 milions d'euros, davant els 2.335 milions d'euros que va abonar el 2018.

El fundador d'Inditex inverteix part dels dividends que rep de la companyia tèxtil en el sector immobiliari a través de la seva firma d'inversió Pontegadea Inmobiliaria.

Ortega posseeix la major immobiliària espanyola, centrada en la compravenda i lloguer, amb una cartera d'actius immobiliaris integrada fonamentalment per edificis d'oficines, no residencials, situats al centre de grans ciutats a Espanya, Regne Unit, EUA i Àsia.

El fundador d'Inditex va tancar el 2018 amb una cartera immobiliària valorada en 9.767 milions d'euros, fet que suposa un increment del 11,5% respecte de l'exercici anterior.