El Departament d'Agricultura ha abonat aquesta setmana 6,4 milions d'euros corresponents al 57% restant de l'ajut de Compensació a les zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques de la campanya 2018.

Aquest pagament es fa efectiu a 4.969 beneficiaris de 35 comarques, i té un impacte sobre 303.311 hectàrees de conreu. L'ajut, que s'emmarca dins del Programa de Desenvolupament Rural PDR.cat2020 i compta amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), pretén assegurar un ús continuat de les terres agràries, contribuir al manteniment d'una comunitat rural viable, que possibiliti la conservació del camp, i mantenir i fomentar sistemes agraris sostenibles amb especial consideració envers les exigències mediambientals.

Objectiu

L'objectiu d'aquest ajut és compensar els costos addicionals i les pèrdues de renda per la realització de l'activitat agrària en les zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques. Els pagaments es concedeixen als agricultors que es comprometin a dur a terme la seva activitat agrària en les zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques que han estat designades.