El Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa (CEB) va concedir un préstec de 100 milions d'euros a MicroBank, garantit per CaixaBank, destinat a oferir finançament a microempreses, autònoms i famílies amb rendes limitades. L'operació es va realitzar a través d'un acord que es va signar ahir pel director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, el president de MicroBank, Joan Carles Gallego, i la sotsgovernadora del CEB, Rosa María Sánchez-Yebra.

Impulsar o ampliar projectes

L'objectiu d'aquestes préstecs és impulsar la posada en marxa o l'ampliació de negocis i el finançament de necessitats vinculades en situació de vulnerabilitat. També es poden dirigir a petits projectes que contribueixen a la integració social de col·lectius vulnerables, com persones refugiades, emigrants i persones desplaçades.

El director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, va afirmar que l'entitat «manté un posicionament diferencial en aquells aspectes que puguin contribuir sempre a la millora de la vida de les persones, en especial, d'aquelles que tinguis més dificultats o que estiguin en risc d'exclusió financera i social».