Els Premis E-TECH 2019 faran un reconeixement especial al periodista i empresari Vicent Partal, a qui s'atorgarà en mà el Premi Honorífic pel seu paper pioner des dels inicis del món d’internet als Països Catalans.

A partir de les 16.00 h de la tarda, a l'Auditori Josep Irla de Girona, els associats de l'AENTEG faran una sèrie de taules rodones en què es parlarà d’àmbits com l’internet de les coses (IoT), big data, machine learning, intel·ligència artificial, màrqueting digital, comerç, turisme, geolocalització, energia, vehicles connectats, mobilitat sostenible... Una bona introducció al que a continuació esdevindrà l’acte de reconeixement dels millors projectes anuals del sector tecnològic gironí.

Al llarg de l’acte de lliurament dels guardons, que tindrà el seu inici a partir de les 18,30 h, es lliuraran un total de deu premis, entre els quals, a més del Premi al referent E-TECH 2019, hi haurà el Premi a l'aplicació de tecnologia a l'empresa, a la Recerca i la innovació tecnològica, a la Millor gestió en llengua i comunicació en les TIC, a la Millor iniciativa de màrqueting digital gironina, el Premi a la trajectòria de l'empresa TIC, i el Premi a l'empresa tecnològica emergent, i tres premis atorgats per votació popular: el Premi del públic a la millor iniciativa en l’administració local, l’Especial del públic al millor projecte, producte o servei tecnològic gironí i el del públic a la Millor acció gironina a la xarxa.

Una llarga trajectòria vinculada a Internet

Amb estudis de magisteri, però des de ben aviat treballant com a periodista, Vicent Partal va crear l'any 1994 el primer sistema informatiu a Internet dels Països Catalans, i de l'Estat espanyol anomenat El Temps Online. L'any 1995, juntament amb Assumpció Maresma, directora aleshores del setmanari El Temps, fundà Infopista (primer directori web en llengua catalana), que més tard va transformar-se en diari electrònic en català, VilaWeb . Al mateix any va crear amb Jordi Vendrell el programa L'Internauta en la sintonia de Catalunya Ràdio. Aquesta tertúlia de tema tecnològic es va emetre posteriorment en podcast.

Actualment, és el director del diari electrònic VilaWeb.

El juny de 2009 va publicar Llibreta de Pequín, el primer llibre electrònic comercial en català sense edició impresa.

És president de l'European Journalism Centre, amb seu a Maastricht, una entitat professional d'abast continental que treballa per la promoció del periodisme de qualitat a Europa i per assimilar els grans canvis tecnològics i culturals que acompanyen la digitalització dels mitjans.

Ha estat guardonat amb el premi Ciutat de Barcelona de periodisme (1999) i el Premi Nacional d'Internet de la Generalitat de Catalunya (2000). L'any 2004 va ésser guardonat amb el premi Nadal Batle i Nicolau sobre noves tecnologies de la informació (2004). El mateix any el portal VilaWeb fou guardonat amb el Premi Nacional de Periodisme, «al portal i als seus creadors, Vicent Partal i Assumpció Maresma, pel caràcter fundacional del seu treball en el camp del periodisme digital, que combina rigor, immediatesa, anàlisi i diversitat». El 2008 va rebre el Miquelet d'Honor i el 2015 el premi Valencià de l'Any que atorga la Fundació Huguet.

Vicent Partal completa la llista de guardonats amb el Premi al Referent E-TECH, amb que els darrers anys han estat reconegudes per l’AENTEG personalitats vinculades al món de la tecnologia o internet des de molt diverses vessants, com Dídac Lee, Edmon Roch, Genís Roca, Alfons Cornella i el propi Vicent Partal.

L'Aenteg

L’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG) és una associació professional d'empresaris de les comarques gironines dedicats a activitats relacionades amb les noves tecnologies en el vessant més ampli de l’expressió, amb els objectius d’agrupar-los, representar-los, defensar-ne els interessos, i dinamitzar la seva àrea d’actuació, així com servir a la resta de la societat.

Entre les tasques que du a terme s’hi troben les d’esdevenir punt de contacte i trobada entre les empreses gironines del sector, la representació d’aquestes davant els organismes públics locals, regionals, nacionals i internacionals, la divulgació i el foment de l’ús de les noves tecnologies.

Aquests objectius es vehiculen a través de la participació de l’AENTEG en diferents fòrums i iniciatives, així com l’organització d’esdeveniments i la participació en esdeveniments organitzats per altres entitats.