La Diputació de Girona va convocar, mitjançant el Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, la primera edició dels Premis Projecta't, una iniciativa de suport a les empreses que s'emmarca en el programa d'emprenedoria Co-Creix i que rep el finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder). El Servei de Promoció Econòmica té previst convocar-ne la segona edició al llarg del primer trimestre del 2020.

En aquesta primera convocatòria s'han premiat deu empreses gironines constituïdes en els darrers tres anys. Les empreses són: Sücs; De Pis en Pis; Troncsijocs-Estructures de Fusta; Videogir Agència de Comunicació Audiovisual; Ligh-Think Lab; Imbrica; Roser Martínez, Joieria Creativa; Pineda Visuals; La Malla-Consultoria Social, i NIUDA, Psicologia per a la Salut Emocional.

Els Premis Projecta't s'han dirigit a empreses i treballadors autònoms amb una antiguitat màxima de tres anys, amb domicili fiscal i centre de treball a la demarcació de Girona i amb un alt potencial de creixement. L'objectiu és impulsar-los. La finalitat de Projecta't és impulsar els projectes empresarials de la demarcació de Girona posant a l'abast dels equips guanyadors un ventall d'experts que els ofereixin suport i assessorament personalitzat i donant visibilitat i reconeixement als projectes empresarials participants.

Els premis que es lliuren consisteixen en sis mesos d'assessorament personalitzat a cada empresa guanyadora, per part d'un mentor o mentora acreditat per l'agència de competitivitat de la Generalitat Acció.

Compartir experiències

En acabar els sis mesos d'assessorament, es farà una jornada de treball en xarxa ( networking) a la qual assistiran tots els participants del programa i diverses entitats col·laboradores. Aquesta sessió servirà perquè els participants puguin compartir experiències. Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, va explicar que «aquest és un premi que, a la inversa que la majoria, un cop rebut implica que s'ha de començar a treballar de valent per justificar-lo. És hora, doncs, que tots ens posem a treballar -encara més- perquè l'any vinent, quan convoquem la segona edició dels Premis Projecta't, tots hàgim pogut fer realitat els nostres objectius i anhels». Va afegir que «Catalunya és un país de tradició i vocació emprenedora».

Impulsar l'emprenedoria

Al llarg de la nostra història hem comptat amb homes i dones capaços de generar nous negocis en tots els sectors, que han contribuït al desenvolupament econòmic del país fins a convertir-lo en un dels territoris més dinàmics del sud d'Europa».

La finalitat d'aquests guardons és impulsar la formació, la mentoria i la tutorització per als emprenedors de les comarques de Girona posant al seu abast eines que els puguin ajudar.