El preu de l'habitatge va moderar el seu ritme de creixement al tercer trimestre, ja que la pujada interanual es va situar en el 7,7%, per sota dels increments registrats en els dos trimestres anteriors, segons l'Índex de Preu de l'Habitatge de vendes Repetides (IPVVR) que elabora el Col·legi de Registradors. Segons aquest índex, que segueix la metodologia Case & Shiller i que pren com a referència les vendes repetides d'un mateix immoble, la pujada del preu s'ha anat desaccelerant durant el present exercici, en passar del 8,7%, al primer trimestre, al 8,3% en el segon, i al 7,7% en el tercer.

No obstant, segons el Col·legi de Registradors, el ritme actual és encara elevat «des del punt de vista de l'evolució de l'activitat econòmica en general i dels salaris, en particular». Segons la seva opinió, una moderació addicional podria suposar «un factor favorable per mantenir nivells d'activitat similars als de la majoria dels trimestres dels últims dos anys».

Des dels preus mínims registrats a finals de 2014, el preu de l'habitatge acumula una pujada del 36,39%. Si la comparació es fa amb els preus màxims assolits el 2007, el nivell actual està solament un 12,25% per sota.

D'altra banda, segons l'Estadística Registral Immobiliària del Col·legi de Registradors, en el tercer trimestre es van inscriure 122.540 operacions de compravenda, un 5,8% menys que en el trimestre anterior. En termes interanuals, el descens va ser del 8,1%.

Per autonomies, en la pràctica totalitat de la geografia estatal s'han registrat descensos en les compravendes d'habitatge, ja que 16 de les 17 comunitats autònomes han presentat caigudes intertrimestrals. Les majors correccions s'han registrat a Extremadura (-21,8%), Astúries (-20,4%) i Cantàbria (-12%). L'únic increment s'ha produït a Múrcia (+4,61%). En termes absoluts el major nombre de compravendes d'habitatge s'ha registrat durant el tercer trimestre a Andalusia (23.960), Catalunya (20.114), Comunitat Valenciana (18.934) i Comunitat de Madrid (17.427).