La Cambra de Comerç de Girona ha celebrat la 24ena edició dels Premis a l'Exportació, que reconeixen anualment la bona feina de les empreses en matèria d'exportacions. Les xifres de les exportacions a la província de Girona mostren una extraordinària evolució durant els darrers 30 anys. L'any 1989 eren molt poques les empreses que comercialitzaven els seus productes a l'estranger, amb una xifra de 365.000 euros, mentre que el 2019, el volum d'exportacions de les empreses gironines superaran els 5.000 milions d'euros. Els guardonats d'aquesta edició han estat Safrunat, Costa Brava Mediterranean Foods i Ceres Roura.

Iniciativa exportadora

Safrunat SL, Anela Fruits va rebre el reconìxement a la millor tasca de les empreses que facturen fins a 10 milions d'euros i així la seva iniciativa exportadora. El jurat va destacar que tot i la seva recent incorporació al món exportador, l'empresa de Campllong ha aconseguit un important creixement, assolint des de l'any 2016 ser presents a 24 països i obtenir el 34% de la facturació en exportació.

Guardó projecció internacional

El segon premi que es va concedir va ser per Costa Brava Mediterranean Foods-Grup Cañigueral, com a empresa que factura més de 10 milions d'euros l'any. Costa Brava MF va ser fundada l'any 1969 i va ser valorada pel canvi operatiu a nivell comercial i la unificació de la marca de l'empresa, la qual cosa li ha fet guanyar un nou canal de distribució al mercat asiàtic.

Premi a la innovació

Aquest guardó va ser atorgat a Ceres Roura, l'empresa de Figueres que va néixer l'any 1912 amb especial esforç en la innovació. Es va valorar la seva trajectòria exportadora que l'ha dut a fer el pas a la implantació exterior amb l'obertura d'una sucursal i un magatzem als Estats Units.