El jurat dels premis AEBAN 2019, que promou l'Asociación Española Business Angels, ha concedit el guardó al Millor Business Angel 2019 a l'empresari figuerenc Dídac Lee. La distinció reconeix el treball que realitza Dídac Lee com a inversor angelical, és a dir, aportant finançament i experiència a nous empresaris amb la finalitat d'obtenir uns guanys futurs.

A diferència dels mecenes, els business angels compten amb experiència i guien l'emprenedor per fer del negoci quelcom rentable per a ambdues parts. Empreses de gran èxit van comptar en els seus inicis amb business angels que van donar suport a idees innovadores en les seves fases inicials.

El guardonat ha escrit un text d'agraïment que ha compartit en el seu compte d'Instagram @didaclee:

"Passar d'emprenedor a inversor és com quan un futbolista es converteix en entrenador. Vaig començar a emprendre a Girona als 21 anys, era una criatura i estava una mica "aïllat" de l'ecosistema emprenedor que hi havia a Barcelona. Des de llavors i amb el pas dels anys, he anat aprenent com bonament he pogut, normalment a base de pals, errors i moments agredolços. He tingut grans mentors com Antonio Gonzalez Barros, Quim Falgueras o Victoriano, entre altres, i sempre havia volgut ser com ells algun dia, per poder aportar la seva experiència a joves emprenedors.

BStartup em va donar la meva primera oportunitat. Sempre estaré agraït a @yolandaperezsaez, @polnavarro, Concha i un llarg etc de gent fantàstica per la qual sento un immens afecte. Durant el programa he pogut treballar al costat de grans emprenedors i startups com @josepcollrodriguez / David / Laura (RedPoints), Marc (Adsmurai), Juan (Signaturit), Jaume (WSP), Matt / Jorge / Borja (HeyPlease) i un llarg etc.Amb ells em vaig adonar que podia aportar el meu granet de sorra a l'ecosistema com a Business Angel, i així ho he intentat fer durant aquests últims anys.

D'una banda em passo el dia amb fons VC de Silicon Valley / Xina / Europa a través Galdana Ventures, i d'altra banda, com a Business Angel, participo en un bon nombre de startups, a les quals dec el reconeixement que m'han atorgat. Gràcies als @guillemviladomat @carlos_pierre @ joan.bc @marcrovira @mangarriga ... fundadors d'increïbles startups com Badi, Glovo, Exoticca, Paack, Mr Jeff, Housfy, LingoKids, Ontruck, ... gràcies per permetre formar part dels vostres somnis!"

Conseller delegat d'Inspirit i directiu del Barça

Nascut el gener del 1974, Dídac Lee és el conseller delegat de l'empresa Inspirit i també és directiu del Futbol Club Barcelona. Inspirit es compon de 9 empreses tecnològiques amb un clar perfil innovador i que operen en diferents sectors (Màrqueting en línia, Seguretat, Enginyeria de Programari, Comerç electrònic): Zyncro, SPAMINA, Fhios, The Etailers, Hotelerum, Alpify, Matrix i Intercomgi Development Center en Buenos Aires, que compta amb més de 30 enginyers.

El grup té més de 400 treballadors, el 80% dels quals són enginyers, i es troben a Barcelona, Madrid, Buenos Aires, Brasil, Japó, Mèxic, França, Itàlia, Xina i Silicon Valley.

L'AEBAN, entitat promotora dels guardons, té, entre les seves funcions, aglutinar xarxes de Business Angels a l'Estat espanyol, servir d'espai d'intercanvi d'informació, experiències i projectes entre representants de xarxes de Business Angels, Administracions Públiques, institucions d'ensenyament o a altres entitats o institucions interessades en els objectius de l'associació, i també col·laborar en la promoció i en l'intercanvi de projectes d'inversió.