La província de Girona acollirà 94 fires l'any 2020, cosa que suposa un 20,35% del total de les que es faran a Catalunya. Girona és la segona província, on hi ha organitzades més fires. Són xifres que va donar a conèixer ahir la directora general de comerç, Muntsa Vilalta en el marc del 26è Congrés de Fires de Catalunya que es va celebrar a Sabadell. Aquestes dades suposen un descens del 4,7% respecte al 2019, ja que durant el proper exercici es preveuen 23 cites menys.

Vilalta va atribuir aquest descens al caràcter biennal d'alguns esdeveniments, fet que comporta que certes fires només se celebrin en anys senars. Amb tot, va assegurar que l'increment net firal dels darrers dotze anys es va situar en l'11,6%, el que demostra que el sector és «molt resistent» i que gaudeix d'una «bona salut».

El calendari per l'any vinent inclou 47 cites d'àmbit internacional i estatal i 415 d'abast català, comarcal o local. Pel que fa als sectors, les fires multisectorials, amb un total de 132 activitats (el 28,6% del total) són les més nombroses. Les segueixen les fires dedicades a l'alimentació, amb 112 (el 24,2% del total) i les fires d'artesania que, en les seves dues variants (artesania/ceràmica i artesania artística i d'ofici) celebraran 76 fires (el 16,5% del total). Aquests 3 sectors representen 2/3 parts de les fires previstes a Catalunya per a l'any 2020.

L'octubre, el millor mes

El major nombre de fires es continua concentrant durant la primavera i la tardor. Destaquen especialment el mes d'octubre, amb 90 esdeveniments i el mes de maig, amb 68. Durant el novembre se'n celebren una cinquantena i i el mes d'abril 42. L'any vinent el trimestre que concentrarà la major part de l'activitat serà el quart, amb 180 fires.

L'Àmbit Metropolità de Barcelona acollirà el major nombre de fires que se celebraran a Catalunya, 131 (el 28,35% del total).