La comercialitzadora d'energia Holaluz començarà a cotitzar al mercat alternatiu borsari (MAB) el proper divendres 29 de novembre valorada en 160 milions d'euros. L'empresa va néixer l'any 2010, quan tres companys d'un màster de l'IESE (els gironins Carlota Pi i Ferran Nogué, i el barceloní Oriol Vila) van començar a donar voltes a la idea de muntar una companyia en un sector dominat per gegants de l'energia.

La companyia d'energia verda començarà la seva singladura borsària amb un preu de sortida que s'ha fixat en 7,78 euros l'acció, després de tancar una ampliació de capital de 30 milions entre inversors institucionals i individuals, combinada amb una oferta de venda de títols per valor de 10,4 milions per part dels socis fundadors i Axon Capital Partners.

Els socis fundadors mantenen el 48% de la companyia, mentre que Axon Capital Partners contral el 17,8% del capital i Geroa el 8,1% del capital. D'aquesta manera, el 'free float' serà del 25,25% del capital.

Es tracta de l'operació d'incorporació al mercat més gran de la història del segment d''Empreses en expansió' del MAB, segons destaca l'empresa que presideix Carlota Pi, que subratlla que amb la seva arribada a la Borsa Holaluz "fa un salt d'escala".

La companyia espera arribar al milió de clients i les 50.000 instal·lacions fotovoltaiques per a finals del 2023.

L'exercici 2018 el va tancar amb una facturació de 180 milions d'euros, un Ebitda positiu per segon any consecutiu i un equip de 176 persones.