23 de novembre de 2019
23.11.2019
Diari de Girona

El conte sobre les oliveres mil·lenàries arriba a tots els centres educatius catalans

23.11.2019 | 00:13
El conte sobre les oliveres mil·lenàries arriba a tots els centres educatius catalans

Salvem lo Montsià i Graëllsia, a través del projecte Arbres en Peu de Vida, ha fet arribar el conte Arraïlades i una guia didàctica sobre les oliveres monumentals a les escoles i instituts de les Terres de l'Ebre, i en format digital a tots els centres educatius de Catalunya.

Pretenen mostrar al públic infantil i juvenil la problemàtica de l'espoli d'oliveres mil·lenàries i «el valor històric i social» d'aquest patrimoni natural. També s'han lliurat exemplars a vuitanta Centres de Recursos Pedagògics (CRP), des d'on estaran disponibles per als centres, i aviat se n'enviaran a més biblioteques, també del Maestrat.

Salvem lo Montsià i Graëllsia han fet aquesta acció coincidint amb la continuació del treball al Parlament per articular una llei de protecció per a les oliveres monumentals. Les associacions reclamen que es tinguin en compte les esmenes que van presentar a la proposició de llei i es garanteixi «una protecció efectiva al cultiu i al paisatge de l'oliverar monumental».

Una de les esmenes més destacades demanava ampliar la protecció als arbres de més de 2 metres de perímetre de tronc a 1,3 metres d'alçada, establir ajudes i suport a tota la pagesia que en té cura i activar una moratòria que aturi l'espoli mentrestant es tramita la llei.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook