30 de novembre de 2019
30.11.2019
Diari de Girona

Ramon Armengol és el nou president de Cooperatives Agràries de la UE

El català es compromet a treballar per fer més visibles aquestes entitats perquè «són imprescindibles»

30.11.2019 | 01:59
Ramon Armengol és el nou president de Cooperatives Agràries de la UE

El català Ramon Armengol ha estat escollit nou president de la Confederació General de Cooperatives Agràries de la Unió Europea (COGECA), segons ha informat la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC). Armengol és el responsable dels sectors de ramaderia i llet de la FCAC i fins ara havia estat vicepresident de la COGECA.

El nomenament va tenir lloc dimecres passat a Brussel·les, des d'on el nou president va explicarque treballarà «per fer més visible la tasca de les cooperatives agroalimentàries a la UE perquè aquestes empreses són imprescindibles en els territoris rurals».

Armengol va afegir que aquestes empreses eviten el despoblament en zones rurals i faciliten la incorporació de joves al sector. Va destacar també que treballarà «perquè les polítiques europees promoguin un major pes de les cooperatives en el mercat, la qual cosa redundaria en benefici de tot el sector».

Entre els reptes que entoma hi ha l'anomenat Pacte Verd que pretén convertir la UE en el primer continent neutre en carboni el 2050, la nova estratègia per al sector agroalimentari «De la Granja a l taula», les negociacions de la nova política agrària comunitària i les perspectives financeres de la UE 2021-2027, el Brexit i la política comercial de la Unió Europea.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook