El percentatge d'espanyols que està a favor d'abaixar els impostos ha caigut 17 punts percentuals en 5 anys, tot i que encara segueix sent una àmplia majoria (el 72,3%) els que estan a favor d'emprendre una rebaixa fiscal, segons la consultora Simple Lògica, que elabora estudis d'opinió pública i anàlisi de mercat. De fet, s'ha incrementat en gairebé 15 punts (22,2%) el percentatge dels que es pronuncien en contra.

Tenint en compte el nivell d'estudis, el percentatge dels que hi estan en contra s'incrementa a mesura que aquest augmenta, mentre que la proporció dels partidaris que baixin s'eleva a mesura que baixa aquest nivell. Així, entre els que tenen estudis primaris, el 80,4% es manifesten a favor de la baixada d'impostos, davant d'un 66% dels que tenen estudis universitaris.

Segons el nivell econòmic, entre els membres de llars amb ingressos més baixos (de fins a 750 euros mensuals), els partidaris de la baixada d'impostos representen el 89,2%, mentre que en llars amb ingressos superiors (per sobre dels 2.000 euros ), els que estan a favor de rebaixar els tributs són el 67,2%.

Amb caràcter general, vuit de cada deu persones (el 82,5%) es manifesten en contra de la baixada d'impostos si alhora es retallen els serveis públics o s'implanten altres, sent aquest percentatge superior més de 12 punts al que es registrava fa cinc anys. En canvi, el 13,3% es manifesten d'acord amb aquesta premissa.

En aquest cas i d'acord amb el nivell d'estudis, entre els que tenen estudis primaris el 17,3% estan d'acord amb abaixar impostos encara que es retallin serveis públics, percentatge que es redueix fins al 12,7% quan els consultats tenen estudis universitaris. Pel que fa al nivell d'ingressos, el 17,7% de les llars amb ingressos mensuals d'entre 750 i 1.250 euros està a favor de rebaixar impostos encara sacrificant serveis socials, mentre que només el 12,9% de les famílies amb rendes superiors a 2.000 euros hi està d'acord.