La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha instat novament el Ministeri d'Agricultura a fer accions conjuntes per pal·liar la crisi de preus del sector de la fruita dolça que s'arrossega des del 2014 amb l'entrada en vigor del veto rus i que aquesta campanya ha suposat pèrdues de 90 milions d'euros, segons Afrucat. Jordà va defensar que el Departament «ha fet els deures» amb mesures com el pla d'arrencada de fruiters de pinyol, però va remarcar que és necessari que els esforços «no es limitin només al nostre país».

«Voluntat política»

Segons la consellera, es tracta d'una qüestió de «voluntat política» que suposa «entendre i defensar el sector». La setmana en què s'ha fet pública la xifra de 90 milions d'euros de pèrdues de sector de la fruita dolça aquesta campanya, la consellera Jordà va fer novament una crida al Ministeri d'Agricultura a «batallar» per fer accions conjuntes amb el sector per fer front a la crisi de preus.

Segons la titular del Departament d'Agricultura del govern català, «aquí fa molt de temps que ho hem entès» amb accions com el pla d'arrencada de fruiters que encara s'allargarà un any més. És en aquest sentit, que la consellera va considerar que el Ministeri «també hauria d'entendre» que totes aquestes accions que es fan «en pro del sector de la fruita dolça sempre són en pro del sector en general».

El pla d'arrencada impulsat pel Departament d'Agricultura té un cost de 10 milions d'euros i està íntegrament finançat pel Govern. Inicialment hi havia el compromís que el Ministeri en financés una part però al final se'n va desdir. Així mateix, Catalunya és l'única zona d'Espanya on es porten a terme aquest tipus de mesures que busquen pal·liar la crisi de preus de la fruita dolça.