La DOP Oli de l'Empordà vapresentar ahir l'oli de la nova collita a Girona. Durant tot el matí es va instal·lar a l'exterior del Mercat del Lleó, un espai per donar a conèixer aquest producte. En aquest punt s'hi va poder tastar i adquirir l'oli nou directament dels productors de la DOP. Els productors que integren aquesta denominació són Empordàlia, Masetplana, trull Ylla, Serraferran, Mas Auró i Celler Cooperatiu d'Espolla.

Els trulls de la DOP, com cada any, van fer una donació de cent litres d'oli al Banc dels Aliments. L'acte de presentació té el suport de l'Ajuntament de Girona, el segell Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, i el Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya.

El president de la DOP Oli de l'Empordà, Simon Casanovas, preveu una collita per sota del que seria normal, d'entre un 10 i un 15% inferior, i al voltant dels 500.000 quilos. Des del punt de vista organolèptic, s'espera un oli una mica més verd de l'habitual, però de molt bona qualitat.

Oliveres registrades

L'oli d'oliva verge extra protegit amb la DOP Oli de l'Empordà s'elabora a partir d'oliveres inscrites en el registre corresponent de les varietats autòctones Argudell, Corivell, Llei de Cadaqués i la varietat tradicional Arbequina. La zona de producció comprèn els terrenys situats en els municipis de les comarques de l'Alt Empordà i el Baix Empordà i alguns municipis limítrofs del Gironès.