El president de Govern en funcions, Pedro Sánchez, es va comprometre ahir a escoltar els agents socials, CCOO, UGT, CEOE i Cepime, abans d'apujar el salari mínim interprofessional (SMI) per al 2020. Així li va traslladar al secretari general de CCOO, Unai Sordo; el d'UGT, Pepe Álvarez, i el president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, per telèfon ahir, segons va indicar el president de la patronal.

Després de les converses amb els presidents de les comunitats autònomes, Sánchez va mantenir converses amb els líders de la CEOE, Cepyme, CCOO i UGT per comunicar-los la seva voluntat d'aconseguir la investidura, formar un Govern «com més aviat millor», reforçar el diàleg social i afrontar entre tots les transformacions que necessita Espanya.

Bona disposició

Les converses van tenir un «to constructiu» i amb una «bona disposició» per part de tots els interlocutors per avançar en els assumptes i matèries tractades, segons van informar fonts de Moncloa en el marc de la ronda de contactes que manté l'executiu amb els diferents agents polítics, econòmics i socials de cara a la investidura.