21 de desembre de 2019
21.12.2019
Diari de Girona

Unió de Pagesos promou que es conegui l'origen de la carn de xai i cabrit

21.12.2019 | 01:11
Unió de Pagesos promou que es conegui l'origen de la carn de xai i cabrit

Unió de Pagesos denuncia que molts punts de venda no ofereixen informació als consumidors sobre el país de procedència de la carn de xai i de cabrit, tot i que «és d'obligat compliment per normativa comunitària des del 2015». Per aquest motiu, el sindicat demana als consumidors que exerceixin el dret d'exigir aquesta informació per poder escollir el producte i la qualitat de la carn respecte a d'altres importades.

Unió de Pagesos defensa que el consum de proximitat és «una aposta per la sostenibilitat mediambiental i econòmica de les zones rurals». En el cas de la carn d'oví i de cabrum, aquest fet cobra una importància especial, tenint en compte la situació de crisi que des de fa uns anys pateix aquest sector, segons remarca l'organització agrària.

Unió de Pagesos recorda que l'Agència Catalana de Consum, a petició del sindicat, portarà a terme durant tot l'any 2020 una campanya d'inspecció sobre l'etiquetatge de la carn d'oví, cabrum i boví per «combatre l'alta taxa d'incompliment de la normativa actual per a la identificació d'aquest producte», segons denuncia l'organització agrària.

Unió de Pagesos aplega homes i dones de totes les comarques de Catalunya que es dediquen a l'agricultura, a la ramaderia o a l'activitat forestal per compte propi, i que defensen de manera solidària el sector agrari per millorar-ne les condicions de vida i treball. És el sindicat majoritari del camp català, compta amb més de 6.000 afiliats i afiliades i és el més representatiu a Catalunya. Es defineix com a sindicat professional, nacional català i democràtic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook