L'empresa gironina de menjar cuinat, especialitzada en articles de cinquena gamma, Cuinats Jotri, ha entregat aquestes festes de Nadal paquets de canelons que s'han servit al centre d'acollida La Sopa de Girona, pensant a oferir aquest tradicional plat a les persones que més ho necessiten. Cuinats Jotri col·labora amb La Sopa, una institució que presta serveis socials i assistencials a persones sense sostre, en situació de vulnerabilitat o de pobresa severa. Cuinats Jotri és una empresa familiar amb gairebé 30 anys d'experiència. Va començar la seva activitat, precisament, cuinant canelons.

Aquest any, Cuinats Jotri ha presentat un projecte de recuperació i actualització de les receptes de la cuina tradicional catalana, com la Botifarra de perol amb fesols de Santa Pau, el cim i tomba fet a partir d'ingredients de proximitat, la poma de «relleno» i la porrada, dues relíquies d'una cuina medieval molt avançada.

Cuinats Jotri es va fundar l'any 1982. Van començar com a carnissers al Mercat de Salt. I, fruit de la demanda dels clients, unes festes de Nadal van començar a cuinar els tradicionals canelons.

L'èxit d'aquella recepta va fer que es convertís en producte habitual de la seva botiga i de les carnisseries d'altres companyies de la zona. De mica en mica es van anar introduint nous plats, com les croquetes i els cargols.

Fins que el setembre de 2001 van passar a constituir-se com a societat de plats preparats.

Avui, Cuinats Jotri és present a Girona, Barcelona i Tarragona.

Com un bon guisat, l'empresa ha anat creixent a foc lent. Des dels inicis, en un petit obrador de Girona de no més de 200 metres quadrats, més endavant es van traslladar a Salt, en una nau de 450 metres quadrats i posteriorment van haver de traslladar-se a una nau a Vilablareix de 300 metres quadrats fins que, el novembre de 2013, es van instal·lar a Juià en una nau de 2.000 metres quadrats.

Cuinats Jotri és una empresa que s'ha anat adaptant als nous temps, modernitzant-se, introduint més plats, ampliant instal·lacions, diferenciant-se de la competència, però sempre amb la filosofia de conservar la seva essència dels seus orígens i tenint sempre presents els productes de proximitat per tal de donar un servei de qualitat en el sector dels plats preparats.