10 de gener de 2020
10.01.2020

Una paperera de Besalú tindrà el separador de gotes de vapor més gran de l'Estat

AMS patenta una tecnologia que té capacitat per eixugar 5.000 quilos de vapor cada hora La instal·lació del sistema a la garrotxina LC Paper està prevista per a les properes setmanes

10.01.2020 | 00:25
Equip que utilitza el sistema AMS.

AMS Steam Technology és una empresa amb vincles gironins que es dedica al tractament del vapor d'aigua per a tot tipus de fàbriques que utilitzin el vapor com a font d'energia. El 2010, l'empresa, amb seu a Viladecavalls (Vallès Occidental) i que té en Marc Manich, que viu a Girona, el director de Projectes, va patentar una tecnologia capaç d'eliminar el 100% del vapor d'aigua que generen determinats processos productius i que s'acumulen en els conductes, i que millora el rendiment de les fàbriques, a partir de la reducció del consum energètic. El sistema, a més, és ecològic, ja que disminueix el consum d'«aigua viva» i permet recuperar el 100% del líquid eliminat. AMS ha desenvolupat un equip que, segons Manich, és el més gran fabricat fins ara a Espanya i que té capacitat per tractar un cabal de 5.000 quilos de vapor cada hora. Aquesta tecnologia s'instal·larà d'aquí a unes setmanes a la fàbrica LC Paper de Besalú i serà l'únic equip en tot el territori nacional d'aquestes característiques. Els altres equips semblants que es fabriquen en l'actualitat només tenen capacitat per assumir cabals menors, d'entre 700 i 800 quilos l'hora.


«Un abans i un després»

El responsable de Projectes d'AMS Steam Technology explica que «el fet que hàgim dissenyat i desenvolupat aquest equip marca un abans i un després en el tractament de vapor ja que, fins ara, no existia cap equip capaç de tractar volums tan grans de vapor i garantir un vapor completament sec». Actualment l'empresa té tres treballadors però està experimentant un «creixement constant» i són presents en diversos països europeus: a Espanya, Itàlia, Polònia, Hongria, Rússia, Romania i Anglaterra. Fins ara, han fabricat més de 200 equips per a diferents clients internacionals. La diferència principal amb altres sistemes estàndards és la qualitat del vapor que s'aconsegueix amb aquest sistema. La tecnologia és aplicable a tot tipus d'indústria que utilitzi vapor d'aigua com a font d'energia per desenvolupar la seva activitat econòmica.


Equips a mida

El preu dels equips varia en cada instal·lació ja que AMS Steam Technology ofereix solucions a mida i personalitzades per a cada client. No hi ha cap equip estàndard, tots es dissenyen segons el que vulgui el client.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook