AMS Steam Technology és una empresa amb vincles gironins que es dedica al tractament del vapor d'aigua per a tot tipus de fàbriques que utilitzin el vapor com a font d'energia. El 2010, l'empresa, amb seu a Viladecavalls (Vallès Occidental) i que té en Marc Manich, que viu a Girona, el director de Projectes, va patentar una tecnologia capaç d'eliminar el 100% del vapor d'aigua que generen determinats processos productius i que s'acumulen en els conductes, i que millora el rendiment de les fàbriques, a partir de la reducció del consum energètic. El sistema, a més, és ecològic, ja que disminueix el consum d'«aigua viva» i permet recuperar el 100% del líquid eliminat. AMS ha desenvolupat un equip que, segons Manich, és el més gran fabricat fins ara a Espanya i que té capacitat per tractar un cabal de 5.000 quilos de vapor cada hora. Aquesta tecnologia s'instal·larà d'aquí a unes setmanes a la fàbrica LC Paper de Besalú i serà l'únic equip en tot el territori nacional d'aquestes característiques. Els altres equips semblants que es fabriquen en l'actualitat només tenen capacitat per assumir cabals menors, d'entre 700 i 800 quilos l'hora.

«Un abans i un després»

El responsable de Projectes d'AMS Steam Technology explica que «el fet que hàgim dissenyat i desenvolupat aquest equip marca un abans i un després en el tractament de vapor ja que, fins ara, no existia cap equip capaç de tractar volums tan grans de vapor i garantir un vapor completament sec». Actualment l'empresa té tres treballadors però està experimentant un «creixement constant» i són presents en diversos països europeus: a Espanya, Itàlia, Polònia, Hongria, Rússia, Romania i Anglaterra. Fins ara, han fabricat més de 200 equips per a diferents clients internacionals. La diferència principal amb altres sistemes estàndards és la qualitat del vapor que s'aconsegueix amb aquest sistema. La tecnologia és aplicable a tot tipus d'indústria que utilitzi vapor d'aigua com a font d'energia per desenvolupar la seva activitat econòmica.

Equips a mida

El preu dels equips varia en cada instal·lació ja que AMS Steam Technology ofereix solucions a mida i personalitzades per a cada client. No hi ha cap equip estàndard, tots es dissenyen segons el que vulgui el client.