L'AXA Research Fund, el fons per a la investigació d'AXA, ha publicat recentment la guia Biodiversitat en risc, que quantifica per primera vegada l'impacte monetari que suposaria per a l'economia mundial una pèrdua significant de la biodiversitat: entre 125 i 140 bilions de dòlars a l'any, segons les estimaciones actuals, el que equival a més d'una vegada i mitja el PIB mundial.

L'estudi afegeix que els més exposats a aquests costos seran laspoblaciones de baixos ingressos, que depenen en major mesura dels recursos naturals per als seus ingressos i mitjans de subsistència.

«La pèrdua de biodiversitat tindrà un alt cost per a les nostres economies: la pèrdua d'hàbitat, la contaminació, l'augment de plagues i altres espècies invasores afectaran a sectors que van des de l'agricultura, la pesca i el repoblament fins al desenvolupament immobiliari, el turisme i la salut pública», destaca el document, que analitza la relació de la biodiversitat amb el canvi climàtic, la seguretat i l'economia, entre d'altres aspectes.

Més investigació

«La pèrdua de biodiversitat exigeix més investigació i compromís per part de tots per adaptar les nostres societats i economies cap a models sostenibles des del punt de vista mediambiental i econòmic», ha afegit el director general de la Fundació AXA, Josep Alfonso. «Documents com aquest demostren la transcendència del que està passant en el medi ambient», postil·la.