13 de gener de 2020
13.01.2020
Diari de Girona

El nou tram d'AVE entre Vandellòs i Tarragona, en servei

De 64 quilòmetres de longitud i amb una inversió de 700 milions, és considerat clau en el corredor mediterrani

12.01.2020 | 23:39
El nou tram d'AVE entre Vandellòs i Tarragona, en servei

Adif posa en servei avui el tram d AVE entre Vandellòs i Tarragona, de 64 quilòmetres de longitud, que ha suposat una inversió de 700 milions d euros i que és considerat «clau» en el corredor mediterrani. Aquest tram permetrà connectar aquest corredor mediterrani amb la línia AVE Madrid-Barcelona-frontera francesa a través de l estació de Camp de Tarragona i, a més, retallar una mitja hora els temps de viatge amb tren entre Barcelona i València.

El tram es posarà en marxa sense la celebració de cap tipus d acte oficial, perquè coincideix amb la jornada en què prendran possessió del càrrec els ministres del nou Govern.

La nova variant ferroviària Vandellòs-Tarragona és el primer dels nous trams de ferrocarril d alta velocitat que previsiblement es posaran en servei al llarg d aquest exercici juntament amb, entre altres, els programats en les línies AVE a Galícia i a Múrcia, i la connexió subterrània entre les estacions madrilenyes de Chamartín i Atocha.

Amb la posada en servei d aquests nous 64 quilòmetres d AVE, la xarxa d'alta velocitat espanyola reforça la seva posició com la segona més gran del món després de la xinesa i la de més longitud d Europa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit