La multinacional de producció de matèries primeres de fleca, pastisseria i xocolata Puratos invertirà 20 milions d'euros en els pròxims cinc anys a la seva planta de Sils, segons va explicar el director general de la companyia a Espanya i Portugal, Jorge Grande, que va anunciar aquest pla -pendent d'aprovació definitiva per la central de Brussel·les- i va destacar que la filial hispanoportuguesa es consolida com la més important del grup arreu del món.

La companyia ha invertit 20 milions d'euros en el període 2019-2020 que han derivat en novetats com el magatzem intel·ligent que està a punt d'inaugurar amb capacitat per a 10.000 palets o una aposta per les energies sostenibles, que convertirà la planta de Sils en referència en aquest àmbit de la multinacional.

Aquestes instal·lacions comptaran amb quatre gigawatts d'energia neta a inicis de l'agost vinent, cosa que suposarà, segons va detallar Jordi Grande, «un 30 per cent del consum quan actualment s'està en un 5 per cent».

La líder al grup és una fàbrica de la Xina que produeix un gigawatt, de manera que Sils serà un «far» de Puratos en aquesta estratègia, que preveu que «totes les filials siguin diòxid de carboni neutre el 2025», així com que, el 2030, redueixin l'ús d'aigua i la reutilitzin en la seva totalitat.

La planta de referència a la península Ibèrica, on també en disposa de dues més a Riudarenes i Sintra -a Portugal-, ha incorporat una quarantena d'empleats en el marc del pla d'inversions 2019-2020, als quals se'n sumen més de vint de les altres dues instal·lacions.