El preu mitjà de la bombona de butà de 12,5 quilograms pujarà un 4,95% a partir de demà dimarts i se situarà en els 13,37 euros, davant dels 12,74 euros del preu màxim vigent, segons van informar fonts del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Aquest increment, que porta el preu de la bombona de butà al seu nivell més alt des de març de l'any passat (13,86 euros), es deu al fort ascens de les cotitzacions de la matèria primera, que ha augmentat un 12,56%, i a l'increment també dels nolis, que han augmentat un 6,92% respecte al bimestre anterior.

D'aquesta manera, el preu de la bombona de butà encadena la seva segona pujada consecutiva, després de la que va registrar el mes de novembre passat, quan es va encarir un 4,86%. La de novembre va ser la primera de les pujades en el preu de la bombona de butà en tot el 2019, després d'haver registrat un total de cinc baixades consecutives.

El preu regulat afecta les bombones de butà que les llars utilitzen de manera més habitual, envasos amb càrrega igual o superior a vuit quilograms i inferior a 20 quilos. El nou preu de la bombona de butà estarà vigent durant dos mesos, fins al tercer dimarts del pròxim mes de març, quan es revisarà de nou.

Els preus de venda del gas liquat del petroli canalitzat també registraran una pujada amb un encariment en la seva factura per la pujada respecte al mes anterior de la cotització internacional del propà (+15,5%) i del butà (+3,3%).