Els usuaris d'un tren de Rodalies del Maresme es van topar amb una sorpresa ahir dilluns al matí, una jornada ja prou complicada pels inconvenients derivats en el servei per la borrasca Gloria. El maquinista d'un tren de Rodalies va fer baixar als viatgers a l'estació de Montgat perquè ja havia complert el seu horari de treball.

Eren les 8.34 hores i es tractava d'un tren de la línia RG1 amb destinació l'Hospitalet. Els passatgers, com van denunciar a través de les xarxes socials, van haver d'agafar el tren que venia a continuació, amb destinació Molins de Rei. El problema afegit és que anava ple i només uns pocs van poder entrar.

Segons va informar El Periódico, capçalera del mateix grup editorial que Diari de Girona, després de l'enrenou originat, Renfe va enviar un comunicat en què justifica el fet i va explicar que per minimitzar l'afectació, després de desallotjar el passatge a Montgat, aquest comboi es va dirigir buit fins a Badalona «per no haver de circular en via única en Montgat, cosa que hauria afectat amb retards un important nombre de trens de la línia R1». «D'aquesta manera hem limitat l'afectació a només un tren», va informar. La pregunta és per què no hi havia un maquinista de relleu. Renfe ho va justificar amb el temporal: Segons la companyia, la borrasca va obligar a «alterar la programació de relleus». En aquest sentit, va informar que «diàriament es programen més de 1.000 relleus en el servei de Rodalies de Catalunya i són transparents per als nostres viatgers. Qualsevol pot entendre que davant d'un temporal tan important es puguin produir incidències no programades», va subratllar la nota, on es recorda que «les normatives de seguretat limiten el temps de conducció i el maquinista no pot sobrepassar».