El BBVA va aprofitar el fòrum econòmic de Davos per anunciar que entre 2018 i 2019, han aconseguit mobilitzar 30.000 milions d'euros en finançament sostenible, «fet que representa un enorme avanç» segons va assegurar el president de l'entitat, Carlos Torres Vila. És gairebé la tercera part dels 100.000 milions d'euros que BBVA es va comprometre a mobilitzar entre 2018 i 2025.

El president de BBVA va afirmar que els bancs juguen un paper essencial en la transició cap a una economia més sostenible. I en aquesta direcció actua ia l'entitat. «Podem ajudar i acompanyar amb el nostre finançament als nostres clients en aquesta transició», va dir Carlos Torres Vila.

Podem ajudar i acompanyar amb el nostre finançament als nostres clients en aquesta transició. «Per això dic sempre que el futur de la banca, el futur de les finances, és finançar el futur, un futur amb majúscules», va ressaltar.

Així, el president va posar èmfasi en el repte, però també l'oportunitat, que suposa la lluita contra el canvi climàtic i el desenvolupament d'una economia més sostenible i inclusiva. En la seva opinió, «estem davant d'una de les disrupcions econòmiques més importants de la història i, per tant, tots els negocis, totes les empreses, tota la societat s'han d'adaptar a aquesta realitat».