Els polígons industrials de la demaració de Girona presenten una ocupació mitjana del 75 per cent, dos punts superior a l'índex regisrat a Catalunya, que se situa en el 73 per cent. L'ocupabilitat màxima dins de les comarques gironines es troba a la comarca de la Garrotxa, seguida de la Selva i la Cerdanya, amb un destacat percentatge del 81 per cent. La mínima, en canvi, està a l'Alt Empordà i el Pla de l'Estany, on l'ocupació dels seus polígons és del 57 i el 65 per cent, respectivament. Aquestes dades estan recollides en l'estudi Els polígons d'activitat econòmica de la demarcació de Girona, que ha portat a terme l'àrea d'Hisenda, Administració, Promoció Econòmica i Cooperació Local de la Diputació de Girona i que es va presentar el mes de desembre passat.

A Girona hi ha 324 polígons que suposen el 22 per cent dels 1.480 polígons de tot Catalunya. El total de polígons gironins està repartit en 97 municipis. Pel que fa a les hectàrees, els polígons de la demarcació gironina sumen 4.130, que és el 13,8 per cent de la superfície total de Catalunya. Entre les deu primeres comarques catalanes amb més superfície industrial hi ha la Selva i el Gironès, segons consta en l'estudi. Igualment, les 3.836 parcel·les dels 324 polígons gironins representen el 9 per cent de les parcel·les que hi ha repartides per tot Catalunya.

L'Alt Empordà és la comarca que té un major nombre de parcel·les industrials, amb el 28 per cent del total de Girona, seguida de la Selva, el Gironès i la Garrotxa, que sumen poc més de la meitat del total, un 55 per cent. Entre les vint primeres comarques catalanes amb més parcel·les hi ha l'Alt Empordà, la Selva, el Gironès i la Garrotxa.

La mitjana de parcel·les a cada polígon ubicat a les comarques gironines és de 22, mentre que la mitjana catalana és de 38, segons consta en el treball elaborat per la Diputació de Girona. L'Alt Empordà és la comarca gironina que té més parcel·les per polígon, 50. Segons els autors de l'estudi, és fruit de la superfície dels seus polígons, gairebé de 1.000 hectàrees. Tot seguit hi ha el Gironès i el Baix Empordà, amb 23 i 20 parcel·les per polígon, respectivament.

Aquestes són xifres que indiquen el bon posicionament que tenen els polígons gironins. Cal destacar per exemple que a la demarcació gironina hi ha 17 empreses per polígon, menys de la meitat de les 38 empreses que de mitjana hi ha a Catalunya. La comarca que més a prop se situa de la mitjana catalana és el Pla de l'Estany, amb 36 empreses per polígon, seguida del Gironès, amb un total de 26, i l'Alt Empordà, que arriba a les 23 empreses de mitjana.

En tot el conjunt de les comarques gironines i, segons aquest estudi, hi ha 3.789 empreses instal·lades representant el 8 per cent del total d'empreses dels polígons catalans. El 28 per cent es troben en polígons situats a la comarca del Gironès i un 27 per cent, a la Selva. Les indústries i societats que operen en aquestes dues comarques sumen el 5 per cent de les empreses instal·lades al conjunt dels polígons catalans.