El Banc Santander va guanyar 6.515 milions d'euros el 2019, un 17% menys que l'any anterior, segons va informar ahir l'entitat financera. Aquesta situació s'explica principalment per l'ajust en el fons de comerç al Regne Unit com a conseqüència del Brexit que es va anunciar el passat setembre (-1.491 milions d'euros), així com a les despeses de reestructuració en diversos mercats.

Segons un comunicat del banc, aquests ajustos es van veure compensats per la plusvàlua neta de 693 milions d'euros obtinguda amb una operació custodia efectuada al desembre del 2019 i d'altres plusvàlues. En el darrer trimestre de l'any el Banc va obtenir un benefici de 2.783 milions d'euros, un 35% més que en el mateix període de l'any anterior i el major benefici atribuït de la història de la entitat. El benefici ordinari atribuït, és a dir sense les plusvàlues i sanejaments, va ser de 8.252 euros, un 2% més, pel major nombre de clients i el creixement de volums de negoci.

Els canvis a Girona

La recent fusió amb el Banc Popular va forçar la sortida de 30 treballadors a Girona durant el 2019, en el marc de l'expedient de regulació d'ocupació presentat a nivell estatal. A banda dels acomiadaments, el Banc va reestructurar la seva xarxa de sucursals, ajuntant-ne 18 i convertint-ne 6 en «agents», empleats autònoms en municipis petits.