La càrnia garrotxina Noel Alimentaria ha augmentat un 34,8% la seva plantilla els últims quatre anys. La companyia, amb seu a Sant Joan les Fonts, ha passat dels 1.023 empleats que tenia en tancar el 2016 als 1.380 treballadors actuals. Actualment Noel Alimentaria és una de les deu primeres empreses de Girona pel que fa al volum de facturació. Concretament, la vuitena del rànquing amb unes vendes superiors als 277 milions d'euros el 2018.

A banda de la facturació, la companyia també ha viscut aquests anys un augment del volum de producció, arribant a les 66.665 tones, un 12,7% més que el 2017.

Els cuits es consoliden com el principal negoci del grup, i el 2018 va ser la marca amb un creixement més elevat de cuits en general, que es va col·locar tercera al mercat, amb una quota en volum de producció del 5% i una quota del 6,4% en valor de facturació. Recentment, la sala de desfer de l'empresa va demanar entrar al mercat xinès aprofitant l'augment de la demanda en aquell país per la crisi porcina, una autorització que les autoritats del gegant asiàtic estan tramitant.

La companyia va fer fa dos anys inversions per valor de 14 milions d'euros en l'últim exercici amb l'objectiu de consolidar-se a escala nacional i continuar amb la seva expansió internacional. El grup va invertir 6 milions en l'ampliació de la secció de cuits, reforçant la seva aposta per productes de referència com el pernil cuit.

Queixes per acomiadaments

En paral·lel, el sindicat USOC es planteja denunciar l'empresa per haver acomiadat aquest mes quatre treballadors i haver-ne expedientat 11 més amb sancions disciplinàries. Segons van informar fonts del sindicat, els empleats consideren que aquests acomiadaments són improcedents i es queixen que l'empresa els canvia els horaris d'entrada i sortida i els fa treballar més hores. Per la seva banda, l'empresa va declinar fer declaracions sobre aquest assumpte.