El president de BBVA, Carlos Torres Vila, està segur que no hi ha «cap possibilitat» que se li exigeixin responsabilitats en el marc de la investigació judicial que es desenvolupa a l'Audiència Nacional sobre els serveis prestats per l'excomissari José Manuel Villarejo al banc, segons va indicar durant la presentació de resultats empresarials de 2019.

«Respecte a la meva persona, puc parlar amb total claredat. No hi ha cap possibilitat que jo pugui tenir responsabilitat per aquests assumptes», va afirmar el directiu, que estarà d'acord amb «el que decideixi el jutge».

La Fiscalia Anticorrupció ha remès un escrit al jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castelló en el qual sol·licita l'aixecament del secret d'actuacions de la investigació dels contractes del BBVA amb el comissari jubilat i la presó provisional José Manuel Villarejo que se segueix en el anomenat cas Tàndem.

«S'acosta el final de la instrucció»

Torres, que desitja que s'aclareixin els fets «com més aviat millor», va apuntar que l'aixecament del secret de sumari «potser vol dir que s'acosta el final de la instrucció i l'aclariment dels fets: « The sooner, the better» (com més aviat, millor), va comentar. Pel que fa a la decisió del Banc Central Europeu (BCE) de demanar a l'Audiència Nacional l'informe forense, una notícia que va transcendir el passat mes de desembre, el president de BBVA va explicar que el banc manté una relació «intensa i fluida» amb seus supervisors, amb els quals sempre comparteix «tota la informació». Sobre la relació de Carles Torres amb l'expresident Francisco González (el passat any Torres va defensar la innocència de González), el president de BBVA va optar per no fer cap comentari de persones concretes, a causa que l'assumpte està ara judicialitzat. «No parlo de persones perquè hi ha un procés judicial».