Ryanair va guanyar 88 milions d'euros durant el tercer trimestre fiscal, que va de l'octubre al desembre del 2019, quan l'any passat va registrar unes pèrdues de 66 milions d'euros en el mateix període.

L'aerolínia va atribuir aquests resultats al fet d'haver registrat unes vendes «majors de les esperades» durant el darrer Nadal. Així, en els tres mesos comptabilitzats, Ryanair va ingressar 1.910 milions d'euros, un 21% més que en el mateix període de l'any anterior.

D'altra banda, va moure 35,9 milions de passatgers, un 6% més. D'altra banda, les tarifes aèries es van encarir un 9% i els ingressos auxiliars van créixer un 28%, fins als 720 milions d'euros.

En un comunicat, la companyia va explicar que com a conseqüència dels retards en l'entrega dels Boeing 737 MAX es va veure obligada a anunciar tancaments de bases i acomiadaments tant a l'Estat com a Alemanya i Suècia, entre les quals hi havia en un primer moment Girona i que finalment no va tancar però que va comportar un ERO.

«Ens hem esforçat per minimitzar la pèrdua de llocs de feina a través de la base de transferències i bases estacionals i continuar treballant amb la nostra gent, els seus sindicats i els nostres aeroports per finalitzar el procés», va apuntar. Pel que fa als Boeing MAX, reconeix els retards i afirma que «és probable que el primer avió MAX no s'entregui fins a setembre o octubre del 2020» i això farà que no puguin comptabilitzar els estalvis de costos previstos fins al 2021.

Per aquest mateix motiu, va endarrerir la previsió d'arribar als 200 milions de passatgers per any fins a dos anys després de l'inicialment plantejat.

L'aerolínia va guanyar 1.240 milions en els nou primers mesos del seu exercici fiscal, finalitzat el passat 31 de desembre, cosa que representa un increment del 14%.