Girona va començar l'any amb uns mals resultats pel que fa a la matriculació de vehicles. Segons dades de les associacions de concessionaris (Faconauto), fabricants (Anfac) i venedors (Ganvam) del sector, la provínica ha registrat un 17% menys de matriculació al gener respecte el mateix mes de l'any anterior.

En total, es van vendre a les comarques gironines 1.129 vehicles, mentre que durant el gener de 2019 se'n van vendre 1.365. La gran majoria van ser per a particulars (791), mentre que els d'empresa van baixar fins a situar-se en (320). Pel que fa a la venda de vehicles elèctrics, hi ha hagut un fort repunt a la província, passant de 13 a 42 matriculacions en només un any.

Fi a quatre mesos de pujada

El mercat espanyol de turismes i tot terrenys va experimentar un retrocés del 7,6% en el primer mes de l'any actual, fins arribar a un volum de 86.443 unitats, segons dades facilitades per les tres associacions.

Anfac, Faconauto i Ganvam van explicar que al gener es va posar fi a quatre mesos consecutius de creixement i van assenyalar que el mes passat tenia un dia laborable menys que al gener de 2019. «La caiguda és més agusada si es té en compte que es compara amb un mes de gener de 2019 en el qual ja descendien els lliuraments», van assegurar.

Per canals, els lliuraments d'automòbils a clients particulars van baixar un 14,2% mensual, fins 40.551 unitats, mentre que les matriculacions entre empreses es van situar en 32.785 unitats, un 4,5% més.