Banc Sabadell va tancar l'exercici 2019 a les comarques de Girona amb un volum de negoci de 5.825 milions d'euros, xifra que representa un creixement del 6% respecte a fa un any.

Aquest creixement és conseqüència del bon ritme tant de l'activitat comercial com de la captació de nous clients. Per a Ricard Raluy, director d'Empreses de l'entitat a Girona, ha estat un exercici «excel·lent a l'hora de finançar projectes en l'àmbit empresarial», i és que el crèdit de nova producció a empreses ha crescut un 2% respecte al 2018 i ha aconseguit superar els 1.700 milions d'euros. «Girona ha demostrat de nou que és un mercat viu i dinàmic» va afegir Raluy.

La captació de notus clients gironins el 2019 suma 14.435 noves incorporacions a la cartera del Sabadell, dels quals un 17,7% són empreses. L'entitat ha captat també 8.550 noves nòmines, un 2% més que el 2018, i tot plegat ha tingut un impacte en els recursos de clients, que s'han elevat un 8,3%, fins als 3.599 milions d'euros. Cal destacar també el creixement dels préstecs hipotecaris de nova producció: se n'han signat 1.080, un 21% més que l'any anterior, amb un volum total de 160 milions d'euros. El 84,3% d'aquestes hipoteques es van contractar a tipus fix.

Guanys de 768 milions d'euros

La setmana passada el grup va presentar els comptes del 2019 i va anunciar que havia tancat l'exercici amb un benefici net atribuït de 768 milions d'euros, fet que suposa un creixement interanual del 134%.

Aquest augment s'explica pels problemes derivats de la seva filial britànica TSB als quals Banc Sabadell va haver de fer front.

Segons va informar ACN, sense comptabilitzar TSB, el benefici net atribuït del grup Banc Sabadell va ser de 813 milions d'euros, un 43,1% més interanual, segons va informar l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Els resultats s'expliquen també per la formalització de la transmissió de la major part dels actius immobiliaris, que deixen d'estar inclosos en el balanç del grup.

Tot i aquests resultats, divendres el Banc Sabadell va caure prop d'un 14% a borsa. El conseller delegat de l'entitat, Jaume Guardiola, va atribuir la caiguda a la incorporació d'unes pèrdues addicionals per la venta de carteres que «pot haver sorprès» els inversors.