Tot i que de moment no hi ha evidències de l'afectació econòmica del coronavirus en les companyies gironines que tenen vincle directe de negoci amb la Xina, algunes d'elles ja han pres mesures de precaució. «Estem a l'expectativa de veure què decideix el govern xinès», diu Jaume Guàrdia, vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona, en referència al virus de Wuhan. Explica que, d'entrada, les previsions de negoci de Concentrol a la Xina per a aquest 2020 eren bones, però que si l'activitat continua aturada, «evidentment» això els afectarà.

Guàrdia també és president de l'empresa química Concentrol, amb seu a Riudellots de la Selva, i que té un centre tecnològic al nord de Xangai.

En aquest sentit, el número dos de la Cambra gironina explica que la seva és una situació que es repeteix amb moltes empreses. «Després de les celebracions de l'Any Nou xinès, moltes fàbriques no han tornat a engegar; i això pot generar escassetat de productes, no només per al mercat local», diu en referència a aquelles matèries que el gegant asiàtic exporta cap a l'exterior.