La tecnològica Ericsson ha anunciat aquest divendres que no acudirà al Mobile World Congress (MWC) de Barcelona com a conseqüència del coronavirus, ja que considera que no es pot garantir la salut i seguretat d'empleats i clients de l'esdeveniment, al qual tampoc té previst acudir LG.

Ericsson ha afirmat en un comunicat que per responsabilitat ha adoptat la decisió de retirar-se d'aquest congrés, que començarà el 24 de febrer a Barcelona i al qual les tecnològiques havien reafirmat que acudirien després de l'anunci d'LG de no participar com a conseqüència del coronavirus.

La companyia ha valorat que l'organització del congrés, GSMA, ha fet tot el possible per controlar el risc, però ha apuntat que l'expositor d'Ericsson és un dels més grans de l'esdeveniment, rep milers de visitants i no pot garantir la seguretat dels seus empleats i visitants, encara que el risc és baix.

El president i conseller delegat d'Ericsson, Börje Ekholm, ha assegurat que no es tracta d'una decisió que hagin adoptat a la lleugera, ja que tenien interès a mostrar les seves innovacions en el major esdeveniment de la indústria de les telecomunicacions.

Erisson ha assegurat que ha adoptat una sèrie de mesures per garantir la salut dels seus empleats i minimitzar l'impacte en les operacions de la companyia, seguint les recomanacions de les autoritats nacionals i dels organismes internacionals, com l'Organització Mundial de la Salut (OMS ).

Tot i que el president ha lamentat aquesta decisió, ha assegurat que el més responsable és retirar la seva participació de l'esdeveniment.

Per mostrar els seus productes, Ericsson portarà les seves demostracions de productes a cadascun dels mercats locals, tot això sota el nom "Ericsson unboxed".

L'anunci d'LG, fa dos dies, de no acudir a l'MWC com a conseqüència del coronavirus va posar el focus en l'organització de l'esdeveniment, que va assegurar que el congrés seguia endavant amb les oportunes mesures preventives, a l'hora que les tecnològiques van reafirmar la seva intenció de participar en el congrés, encara que algunes d'elles tenien previst reduir la seva presència de personal de la Xina.

Així, mentre ZTE va cancel·lar la seva roda de premsa prevista a l'esdeveniment, Huawei va assegurar que participaria amb més personal d'Europa i menys de la Xina.