El port de Barcelona va guanyar 44 milions d'euros el 2019, un 18% menys que el 2018, segons les dades que va presentar ahir la seva presidenta, Mercè Conesa. El port explica la reducció per la desacceleració econòmica mundial, l'increment de despeses no recurrents com els 4,3 milions per al dragatge general del port i la provisió de més de 5 milions per al «potencial risc de litigis» i s'ha incrementat en un 26% l'aportació al Fons de Compensació Interportuari (1,3 milions) per atendre les necessitats del fons de capital «Ports 4.0».

La xifra de negoci va ser de 172 milions, resultat similar al de l'any anterior. D'altra banda, es van moure 67,7 milions de tones i va rebre 4,6 milions de passatgers.

La institució va destacar que s'ha aconseguit «estabilitat» en la xifra de negoci tot i la rebaixa d'un 10% de la taxa de mercaderia, que ha suposat deixar d'ingressar 4,5 milions aproximadament. La capacitat de generar ingressos, el cash flow, s'ha situat en 97 milions el 2019, fet que permet «encarar amb solvència els reptes de futur i les necessitats inversores del Port». L'endeutament s'ha reduït fins als 179 milions i suposa el 12% dels fons propis D'altra banda, s'han incrementat un 21% les inversions, fins als 60 milions.

Pel que fa al tràfic, s'han mogut 67,7 milions de tones, en la línia de les 67,8 de l'exercici anterior. El port va destacar que s'ha assolit aquesta xifra tot i les incerteses i les disrupcions que han provocat la desacceleració del comerç internacional.