GSMA, la patronal mundial dels operadors mòbils i organitzadora del Mobile World Congress (MWC) de Barcelona, ha decidit finalment cancel·lar l'edició d'aquest any del saló davant l'onada de cancel·lacions de companyies assistents per temor al coronavirus.

L'associació, que reuneix uns 800 operadors de telefonia mòbil i més de 200 empreses tecnològiques, s'ha reunit aquest dimecres d'urgència per analitzar l'impacte del coronavirus en la celebració del congrés, que havia de tenir lloc del 24 al 27 de febrer a la capital catalana.

Després d'hores de converses, els organitzadors han pres la difícil decisió de suspendre el congrés, després que en l'última setmana una trentena de companyies s'hagin donat de baixa de la mateixa causa de la seva preocupació pel coronavirus COVID-19 i per protegir la salut dels seus empleats.

LG va ser la primera companyia que la setmana passada es va retirar de la sala, i després d'aquesta s'ha produït una cascada de desercions, com les de Sony, Ericsson, Amazon, NTT Docomo, Rakuten, Intel, Facebook o, més recentment, Deutsche Telekom, AT & T, Nokia o Vodafone, una de les principals operadores europees, que a més és membre del Consell d'Administració de GSMA.

Els organitzadors no han pogut aturar aquest degoteig de baixes, tot i l'esforç addicional que han fet els últims dies per transmetre un missatge de tranquil·litat i normalitat, anunciant noves restriccions d'accés a la sala i reforçant les mesures d'higiene i seguretat.

També les administracions públiques -Govern, Generalitat i Ajuntament de Barcelona- han fet èmfasi les últimes setmanes que no hi havia raons sanitàries per suspendre el Mobile i que no era necessari prendre més mesures de protecció que les adoptades fins ara.

Malgrat tot, el temor a un possible contagi al MWC ha pesat més que els arguments dels organitzadors i el Mobile finalment no podrà celebrar la seva edició de 2020.

Barcelona es queda així aquest any sense el principal congrés de telefonia mòbil del món, amb totes les conseqüències, principalment econòmiques, que això comportarà.

I és que GSMA preveia que el Mobile deixés aquest any a Barcelona 492 milions d'euros, que reunís més de 110.000 congressistes de 200 països i que creés uns 14.100 llocs de treball a temps parcial.