El Comitè de la GSMA, l'associació organitzadora del Congrés Mundial de Mòbils (MWC) de Barcelona, es reuneix aquest dimecres amb caràcter d'urgència per avaluar la situació generada després de la més d'una vintena de cancel·lacions que s'han succeït des de dijous passat i decidir sobre la seva continuïtat.

La reunió, que serà virtual, està prevista per a les 14.00 hores d'avui, segons han informat a EFE fonts de sector, que no han donat més detalls de la trobada, que estava convocada en principi per a aquest divendres i on s'havia d'analitzar si cancel·laven o no el congrés.

Aquesta reunió es produeix en un dia en què continua el degoteig de baixes al congrés, entre les quals figuren la d'empreses com Nokia, que tenia reservats gairebé 3.300 metres quadrats.

Aproximadament 800 operadors de telefonia mòbil i més de 200 empreses relacionades pertanyen a aquesta associació organitzadora de l'esdeveniment, que des de dijous passat, quan LG va anul·lar la seva participació, ha defensat la seva continuïtat aplicant certes mesures de seguretat.

No obstant, ahir es va conèixer que divendres hi hauria una reunió per avaluar la situació i analitzar si es donaven finalment de baixa, una trobada que tenia caràcter ordinari, però en el qual s'inclouria aquest assumpte en el debat.

El nombre de cancel·lacions segueix augmentant i ja són al voltant de 25 empreses les que diuen adéu a un congrés, que tenia previst deixar a Barcelona prop de 500 milions d'euros i generar més de 13.000 llocs de treball.