CaixaBank ha reunit aquesta setmana a l'Espai Caixa de Girona més de 120 clients de l'entitat per analitzar la situació econòmica actual i abordar l'evolució que poden experimentar els mercats aquest any. La jornada s'emmarca dins el cicle de conferències sobre les perspectives econòmiques de 2020 que CaixaBank durà a terme aquest any a tot l'Estat. Es tracta d'una iniciativa per a clients de l'entitat pertanyents al segment de Banca Privada.

Santiago Rubio, Director d'Estratègia d'Inversió de CaixaBank Banca Privada i Premier ha impartit la conferència «Com sempre...o no?» i ha donat la visió de CaixaBank Banca Privada sobre l'entorn econòmic actual.

La presentació d'aquest any gira al voltant del concepte de continuïtat en un cicle expansiu que s'està dilatant en el temps. Per Rubio, «ens trobem en un cicle llarguíssim», en què el creixement va començar de manera homogènia a casi tot el món, i s'està mantenint de la mateixa manera. L'expert de CaixaBank centra en tres pilars el sosteniment del cicle: per una banda, la prudència financera; la baixa inflació acompanyada de polítiques monetàries expansives; i la difusió i coordinació del creixement en molts països a la vegada. «Els tres es retroalimenten, creant el que anomenem un cercle virtuós», conclou.